A General Motors leszállította az első lélegeztetőgépeket

Coronavirus Covid-19 Covid19 Coronavirus Epidemy koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség Spanyolország lélegeztetőgép lélegeztető gép szerelés készítés maszk
The Spanish Medicines Agency has authorized a clinical study with the Respira emergency respirator, designed by the GPA Innova company. It is a company that has honed its knowledge of creating metal polishing machinery to develop a respirator for the most critical patients and to help provide hospitals with materials to deal with the Coronavirus Covid-19 crisis. GPAInnova estimates that it will initially be able to produce 150 to 200 units daily, and that it may increase its production to 300 units per day. (Photo by Miquel Llop/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A General Motors és az amerikai egészségügyi techvállalat, a Ventec Life System leszállította az első lélegeztetőgépeket az amerikai kormány számára, ráadásul sikerült határidő elött elkészíteni őket.
Vágólapra másolva!

A GM vezérigazgatója, Mary Barra, valamint a Vencet vezérigazgatója, Chris Kiple egy interjúban elmondták az NBC News-nak, hogy a munkatársaik bizonyos esetekben napi 20 órát is dolgoztak annak érdekében, hogy mihamarabb átálljanak az életmentő készülékek gyártására. Barra sikernek nevezte az átállást, hiszen így idő előtt képesek voltak leszállítani az első lélegeztetőgépeket.

Barra hozzátette, hogy a plusz munka miatt természetesen kompenzálják azokat a dolgozókat, akik részt vettek a projektben.

A Ventec és a GM partnerségének keretében a két vezérigazgató bejelentette azt is, hogy az egészségügyi techvállalat a gyártását a GM indianai üzemébe viszi át. A tervek szerint további 30 ezer reszpirátort készítenek összesen 490 millió dollár értékben, ezzel segítve a koronavírus elleni küzdelmet.

Illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Miquel Llop/NurPhoto/Miquel Llop

Az interjúban szó esett arról is, hogy a gyárakban hogyan vigyáznak a dolgozók egészségére. Barra a kérdésre felelve elmondta, hogy minden biztonsági előírást szigorúan betartanak.

Ezek közé tartozik a maszkok viselése, a rendszeresi lázmérés és az eszközök folyamatos fertőtlenítése.