Kiderült, hol építi fel következő gyárát a Porsche

Forma-1, Porsche, embléma, logó
28 May 2019, Baden-Wuerttemberg, Stuttgart: The Porsche logo can be seen in front of an automobile manufacturer's building. During a raid this morning, the public prosecutor's office, tax investigators and the state criminal investigation office searched various locations of the VW subsidiary Porsche and financial authorities. Photo: Christoph Schmidt/dpa
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány idején egy új Porsche beruházás terve remek hír az autóipar számára - idézi a Növekedés.hu a spectator.sme.sk hírportált.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-válság időszakának egyik legnagyobb meglepetését a német sportautógyártó Porsche szolgáltatta. Kiderült, hogy 250 millió eurós beruházással egy új karosszéria-üzemet tervez felépíteni Felsőszerdahely (Horná Streda) térségében. A beruházás várhatóan 1200 munkahelyet teremt.

A német autógyár képviselői már benyújtották elképzeléseiket a különböző hatóságoknak.

Az üzem 2024 és 2026 között épül fel és 2027-ben kezdi meg a termelést. A létesítmény 14 hektáros területen nyolc csarnokból áll majd.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christoph Schmidt

A Porsche már Máriatölgyes (Dubnica nad Váhom) térségében rendelkezik egy szerszámüzemmel, ahol közel 200-an dolgoznak. Felsőszerdahely közelében folyamatban van egy új technológiai központjának építése, amely körülbelül 500 mérnököt fog foglalkoztatni. A központ létesítési költsége mintegy 14 millió euró, amelyhez a szlovák kormány 2 millió euróval járul hozzá.