Koronavírus

A járványügyi hatóság megkezdte az elrendelt intézkedések végrehajtásának ellenőrzését a Pesti úti idősotthonban

Az otthonban a szombat reggeli adatok szerint 198 fertőzöttet igazoltak és 8 idős ember elhunyt.

2020.04.11 18:31MTI

A járványügyi hatóság megkezdte a Pesti úti idősotthonban előírt intézkedések végrehajtásának ellenőrzését - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

Azt írták: az országos tisztifőorvos utasítására ellenőrzést tartott a Budapesti Kormányhivatal járványügyi hatósága a Pesti úti idősotthonban. A járványügyi szakemberek már az elmúlt napokban is segítették az idősotthon munkáját, de szombaton azzal a céllal érkeztek az intézménybe, hogy ellenőrizzék: a fenntartó fővárosi önkormányzat elkezdte-e végrehajtani azokat az intézkedéseket, amelyekre az országos tiszti főorvos kötelezte az önkormányzatot azután, hogy csütörtökön személyesen is bejárta az intézményt.

Az országos tisztifőorvos csütörtökön három azonnali és folyamatos intézkedésre kötelezte a fenntartót: a gondozottak folyamatos orvosi ellátására és felügyeletére, a dolgozók oktatására és az előírt fertőtlenítőszerek alkalmazására - közölték.

A tájékoztatás szerint a járványügyi hatóság emberei a korábban előírt járványügyi utasítások és a fenntartó számára előírt intézkedések végrehajtásának ellenőrzését kezdték meg szombaton helyszíni ellenőrzéssel és a dokumentációk begyűjtésével. Mint írták, az ellenőrzés célja a gondozott idős emberek védelme, a további fertőzések megfékezése, az intézmény munkájának segítése. Az ellenőrzés tapasztalatairól a szakemberek az országos tisztifőorvosnak adnak jelentést.

Hozzátették: a kormányhivatal dolgozói újabb védőeszközöket, sebészi maszkot és fertőtlenítőszereket is vittek a helyszínre. Az otthonban a szombat reggeli adatok szerint 198 fertőzöttet igazoltak és 8 idős ember elhunyt. A fertőzötteket kórházba szállították. Az országos tiszti főorvos vasárnapra teljes fertőtlenítést rendelt el az intézményben, amelyet katonák bevonásával hajtanak végre - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.