Járvány

A polgármester szerint a borsodnádasdi idősotthon lakóinak a fele koronavírusos

Nem csak az intézményben, hanem annak falain kívül is lehetnek fertőzöttek.

2020.04.11 19:19ma.hu

A borsodnádasdi idősotthon legalább fele koronavírus-fertőzött lehet - írta Facebook-posztjában a település polgármestere, Kormos Krisztián.

A polgármester pénteken azt jelezte, hogy három új fertőzöttet találtak, így összesen négy pozitív van az otthonban, amelynek egyébként nem az önkormányzat a fenntartója. Kormos szombaton még több megbetegedést jelentett, de adatairól azt mondta, nem hivatalosak, de hitelesnek mondható helyről származnak. A napokban egyébként az otthon összes ellátottját is gondozóját tesztelték, derült ki a posztból, ahogy az is, hogy a teszteléseket és kontaktkutatásokat folytatni fogják a hatóságok.

"A mai napon érkeznek a tesztek eredményei az érintettekhez - amiről nem hivatalosan, de hitelesnek mondható helyről - elmondható, hogy az intézmény jelentős százaléka koronavírussal fertőzött. Ténylegesen nem tudok pontos számokat, de úgy tűnik a 41 fős intézmény több, mint fele érintett" - írta Kormos.

A polgármester, bár erre nincs bizonyítéka, azt is írta, hogy nem csak az intézményben, hanem annak falain kívül is lehetnek fertőzöttek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.