Lezárták a népszerű kirándulóhelyeket az országban

koronavírus, járvány, lezárás, húsvét, Margit sziget, Budapest, rendőr, rendőrök
Vágólapra másolva!
Több nagyvárosban is korlátozásokat vezettek be a helyi önkormányzatok, miután a kormány a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló csütörtöki rendeletében felhatalmazta a polgármestereket, hogy a nagypéntektől húsvéthétfőig tartó időszakra a településükre szigorúbb szabályokat határozzanak meg. A főváros nagy zöldterületeire tilos a belépés, mint ahogy Székesfehérváron, Debrecenben és Győrben is. A Balaton-parti települések sétányait is lezárták - írja szombaton a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Elmarad a hagyományos húsvéti fesztivál Hollókőn, a helyi látnivalók, múzeumok is zárva tartanak. Szentendre is zárva lesz az ünnep idején a turisták elől, a belvárosba kizárólag az ott élők hajthatnak be. Tokaj önkormányzata a város összes parkolóját lezárja a járványveszély miatt, nemcsak a húsvéti, de az azt követő hétvégéken is. Emellett több fizetőparkoló is zárva marad, amiről az önkormányzatok a területek tulajdonosaival egyeztetve döntöttek. A tarcali önkormányzat is úgy határozott, hogy a nagy érdeklődés miatt lezárja az Áldó Krisztus-szoborhoz vezető sétányt - foglalta össze a lap.

Több Balaton-parti településen, így többek között Balatonfüreden, Balatonalmádiban, Keszthelyen, Vonyarcvashegyen is lezárták a parti sétányokat.

Siófokon lezárták a hajóállomást, Gyenesdiáson bezárták a játszótereket, Tihanyban pedig lezárták a parkolókat.

Lezárták a kirándulóhelyek többségét a települések. Budapesten a népszerű parkokat is érinti a lezárás Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hévízen napok óta nem lehet használni a reumakórház előtti parkot, Velence korlátozta a parkolást, a békésszentandrási és a szarvasi polgármester pedig húsvét idejére megkérte a települések szállodáit, hogy a veszélyhelyzet idején ne fogadjanak vendégeket.

Budapesten is lezárások vannak

Budapesten lezárták a Margit-szigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot.

A fenntartó Hegyvidék önkormányzata tegnaptól lezárta a Normafa Parkhoz tartozó valamennyi parkolót. Szigorú intézkedéseket hoztak több vidéki nagyvárosban is, lezárták a debreceni Békás-tó környékét és a népszerű nagyerdei játszóteret.

Székesfehérváron lezárták a Koronás parkot és a Sóstó Természetvédelmi Területet, míg a hatósági jelenlét és a szabályok betartásának ellenőrzése fokozott lesz azoknál a közösségi tereknél, amelyek elhelyezkedésük, kialakításuk okán nem zárhatók, így például a Halesz, a palotavárosi tavak, a Csónakázó-tó és a Rózsaliget. Győrben a legtöbb – általában forgalmas – közterületen tilos tartózkodni, ez alól kivételt képez a horgászat, a sporttevékenység, valamint az áthaladó közlekedés.

Szegeden viszont nem a turistacélpontoknak számító közterületeket, hanem a város élelmiszerpiacát zárták be a Mars téren.