Nem zárja le a parkokat Gyurcsány polgármestere, mert szerinte túl sok energiát igényelne

Vágólapra másolva!
Bár az önkormányzatok a fertőzésveszély miatt sorra zárják le a közterületeket a húsvéti ünnepre, Cserdiné Németh Angéla más megoldást választott. A XV. kerületi DK-s polgármester mai posztjából kiderült, nem zárja le a helyi parkokat, hanem inkább a polgárok "felelős magatartását" javasolja.
Vágólapra másolva!

"Lenne lehetőségem egy szalaggal körbekeríteni a parkjainkat, és szigorú helyi szabályokat is hozhatnék, amelyek betartatása óriási energiákat és humánerőforrást igényelne, miközben ezekre az energiákra a házhoz menő segítségnyújtásban sokkal nagyobb szükség van. Ezért inkább a felelős magatartásukra építek, és arra kérem Önöket, a jó idő ellenére se árasszák el csoportosan köztereinket és parkjainkat - fogalmazott.

Nagycikkben számoltunk be róla, hogy a polgármesterek országszerte korlátozó intézkedéseket vezettek be húsvétra, például Balatonfüred és Keszthely után Balatonalmádiban is lezárták a parti sétányt. Esztergomban pedig - a felelősen viselkedő polgármester - a történelmi várost lezárta a turisták elől.

Nem véletlenül: 210-zel emelkedett az új fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában. Egyébként éppen a felelőtlenül viselkedő, Karácsony vezette főváros miatt, hiszen az általuk felügyelt idősotthonokban már közel 200 koronavírusos beteg van.

Korábban Karsay Ferenc, Budafok fideszes polgármestere arról írt, hogy ez egy olyan időszak, amikor minden polgármesternek bizonyítania kell rátermettségét.