Orbán Viktor beszámol a hazai koronavírus-járvány fejleményeiről

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában.
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában beszél majd többek között a koronavírus-járvány hatásairól.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés
09:12
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

Miniszterelnöki rádióinterjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában beszél majd többek között a koronavírus-járvány hatásairól.

09:13
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

1190 az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1190 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, derül ki a kormányzati tájékoztató portál friss adataiból. Meghalt újabb 11 idős, krónikus beteg. Ezzel 77 főre emelkedett a meghalt emberek száma. 112 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és 7 elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan magasabb lesz a több mint ötszáz fős idősotthonban, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak.

09:14
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Határozatlan időre meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást

A miniszterelnök – miután virológusokkal és más szakemberekkel egyeztetett – a közösségi oldalán jelentette be, hogy határozatlan időre meghosszabbították a kijárási korlátozást.

09:32
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú

Hamarosan kezdődik Orbán Viktor rádióinterjúja.

09:35
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

A tömeges megbetegedések irányába haladunk

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, a válságkezelésben fontos a döntések tartalma és ütemezése. Jó ütemben döntést hozni az információk hatékony összegyűjtését is jelenti - tette hozzá. Miután most a csoportos megbetegedések felől haladunk a tömeges megbetegedés irányába, ezért vártunk ki, hogy hátha szigorúbb döntéseket kell hozni. A szívem szerint vártam volna - tette hozzá. Az idősotthonok környékén történtek indokolták volna a szigorúbb lépést.

09:38
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A mostani helyzetben a legerősebb fegyver az önuralom

Orbán Viktor szólt arról is, hogy országszerte nagyon különféle helyzet van, ezért nem is lehet egy nagy központi döntést hozni. Éppen ezért adtunk nagyobb döntési kört ebben a helyzetben a polgármestereknek - tette hozzá. A kormányfő elmondta, hogy sok településen nincs is jelen még a betegség, éppen ezért sokféle igény van jelen egyszerre. Legyen egy általános országos fegyelem, és helyben döntsenek a polgármesterek. A mostani helyzetben a legerősebb fegyver az önuralom - mondta a kormányfő.

09:39
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

Folyamatosan figyeljük az osztrák helyzetet

Más országok mintha kifelé kandikálnának, de még mi most nem tartunk ott - mondta a kormányfő. Szólt arról is, hogy Ausztria esetében látjuk az intézkedések hatékonyságát, mivel ott hamarabb jelent meg a betegség, és így lehetőség van értékelni az ottani fejleményeket. 

09:42
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor elmondta, hogy mennyi aktív intenzív ágyra lesz szükség

Több kórházban is voltam az elmúlt napokban, és még több intézménybe el fogok menni. Minderre lehet nincs szükség, de a józan eszem és az ösztönöm azt mondja, hogy ez kell - mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy két katonatiszttel egyeztetik a látogatásokat, és mérik fel a helyzetet. Amikor tömeges lesz a fertőzés, akkor 7500-8000 intenzív ágy kellhet és lélegeztetőgép, valamint személyzet is kell ehhez.  Normális békeidőben olyan 2000 körül van a lélegezetőgépek száma. 

09:44
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Eddig nagy siker, hogy a fertőzés ütemét sikerült lassítani

Eddig nagy siker, hogy a fertőzés ütemét sikerült lassítani - mondta a kormányfő. Időt nyertünk, de az igazi teszt előttünk van - mondta Orbán Viktor. Ha bekerülünk a tömeges fertőzés szakaszába, akkor egy nagyon jó felkészülés kell, hogy ne legyen olyan helyzet, mint ami Olasz- vagy Spanyolországban kialakult.

09:45
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

El kell fogadni, hogy most másmilyen lesz a húsvét

Orbán Viktor elmondta, hogy nagyon nehéz a mostani helyzet, mert azért él az ember, hogy találkozzon a családdal, főleg az idősek esetében. Ekkor mindenki össze szokott jönni, de erről most le kell mondani. Ezt el kell fogadni - tette hozzá.

09:47
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az ellenzék még egy idősotthont sem tud működtetni

Orbán Viktor a gazdaságvédelmi lépésekről azt mondta, az ellenzék esetében a járvány idejében is a kormány megbuktatása a cél, de még egy idősotthont sem sikerül működtetni.

09:49
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Annyi munkahelyet akarunk létrehozni, amennyit a válság elpusztít

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy a baloldal 2010 előtt mindig megszorításban és pénzelvételben gondolkozott. 2010 után mi egy másfajta gondolkozást hoztunk, így a munkahelyek teremtése állt a középpontban. Annyi munkahelyet akarunk létrehozni, amennyit a válság elpusztít - mondta a kormányfő. Az elmúlt években felszámoltuk a pénzügyi függésünket, és aki tudott, dolgozott. Úgy kell a rövid távú nehézségeken túllendülni, hogy az eredeti céljaink ne kerüljenek veszélybe.

09:50
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

"Biztos vagyok benne, hogy ez a terv működni fog"

Orbán Viktor elmondta, hogy választásokon kifejeződött támogatása van a mostani válságkezelő terveknek. Biztos vagyok benne, hogy ez a terv működni fog, és meg fogja oldani a bajokat, és a magyar gazdaság újra növekedési pályára áll.

09:52
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

A terhek kimérésével óvatosnak kell lenni

Orbán Viktor arról is beszélt, hogyha a bankokat úgy terheljük meg, hogy nem lesz pénzük, akkor súlyos gondok keletkezhetnek a gazdaságban. A terhek kimérésével óvatosnak kell lenni - tette hozzá.

09:54
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

Korábban is megérte a bank- és multiadót bevezetni

Orbán Viktor azt mondta, hogy jobb tárgyalni, és utána döntést hozni. 2011-ben is egy európai válság volt, amikor szintén mindenki részt vállalt a válság kezeléséből. Most is mindenkinek valamit vállalnia kell a helyzet kezelésében, éppen ezért fontos volt, hogy a pártok is tettek bele a közösbe. Ha mindenki vállal valamit, akkor annak meg lesz az eredménye - tette hozzá. Felidézte, hogy korábban is megérte a bank- és multiadót bevezetni.

09:57
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

Ilyen körülmények között sem szabad 3 százalék felé menni a költségvetési hiány tekintetében

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy van Magyarországnak esélye, hogy jól jöjjünk ki ebből. Meggyőződésem, hogy aki most eladósodik, és magas költségvetési hiányt csinál, az néhány hónap múlva "fel lesz akasztva". Aki sérülékeny helyzetbe kerül, az kiszolgáltatott helyzetbe kerül - tette hozzá.  A pénzügyi védelmi képességeinket nem szabad úgy meggyengíteni, hogy a spekulációk ellen ne tudjunk védekezni - mondta Orbán Viktor. Ilyen körülmények között sem szabad 3 százalék felé menni a költségvetési hiány tekintetében.

09:57
április 10, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.