15 éve nem látott nézőszám és mexikói hullám jelzi, elmúlt a koronavírus Új-Zélandon

GettyImages-1249535767
2020.06.14. 12:36

Aucklandban 43 ezer néző előtt játszották a Blues-Hurricanes rögbimeccset, az Eden Parkban 2005 óta nem volt ilyen sok néző a nemzetközi bajnokság, a Super Rugby mérkőzésén, írja az MTI. A küzdelmes meccsen – amelyet a Blues 30-20-ra nyert meg – statisztikák szerint 28 büntetőt ítélt a játékvezető, ami megakadályozta a folyamatos játékot.

A Super Rugby alapvetően nemzetközi sorozat, amelyben normális körülmények között az új-zélandi mellett japán, argentin, ausztrál és dél-afrikai klubok is versenyeznek. Ezt azonban a koronavírus-járvány miatt márciusban leállították, és most csak a sorozatban érintett öt új-zélandi csapat küzd egymással.

Az újrakezdés után az első találkozót szombaton rendezték meg, és az új-zélandi kormány korábbi megkötéseinek hét eleji eltörlését követően több mint húszezren tekintették meg a helyszínen a Highlanders-Chiefs (28-27) összecsapást, amelyen 30 büntetőt ítéltek.

Az Eden Park Új-Zéland legnagyobb stadionja, a háromszoros világbajnok házigazda rögbiválogatott főhadiszállása, maximális befogadóképessége 60 ezer néző. A stadionba kilátogató tömegnek köszönhetően a koronavírus márciusi globális terjedése óta ritkán látható mexikói hullám is előkerült.

One of the world’s first Mexican waves since March, occurring in Covid-free New Zealand from r/Damnthatsinteresting