szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kétezer embert teszteltek le a városrészben.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Mindössze egyetlen embernél mutatták ki a Komáromi Zoltán XII. kerületi háziorvos 2400 fős praxisához tartozók közül, hogy megfertőződött a koronavírussal.

Komáromi, aki egyben a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa is, egy online beszélgetésen árulta ezt el. A beszélgetést a Friedrich Ebert Stiftung szervezte a gazdaság újraindításáról, és a 444.hu adott hírt róla először.

Komáromi szerint az az egy fertőzött is bizonyítottan kórházban kapta el a vírust.

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester hasonló arányokról számolt be ugyanazon a fórumon. Abban a városrészben közel kétezer tesztet végeztek el az önkormányzat dolgozóinak körében, és csupán egy embert találtak közöttük, aki bizonyítottan túljutott a koronavírus-fertőzésen.

Korábban a négy hazai egyetem által végzett országos reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálat során is hasonlóan alacsony arányokat mértek: úgy találták, hogy 10 ezer főre 2,4 aktív fertőzött jut, és 1,1-2,7 ezrelékre lehet becsülni a lakosság átfertőzöttségét.

hvg.hu Itthon

Müller Cecília: 11 éves az egyik új koronavírus-fertőzött

Nem ért még véget a koronavírus-járvány, az elmúlt napon 14 magyarnál mutatták ki a fertőzést. A járványügyi készültséget továbbra is fenntartja a kormány, marad az operatív törzs, a kórházparancsnoki rendszer is, valamint megerősítik a tiszti főorvos jogköreit – erősítette meg Orbán Viktor. Az operatív törzs sajtótájékoztatóján kiderült az is, hogy az új fertőzöttek között két gyerek is van.

hvg.hu Itthon

Besegít a II. kerület a koronakárosultaknak

Anyagi támogatást nyújt a II. Kerüleit Önkormányzat azoknak a helyi lakosoknak és kisvállalkozásoknak, akiknek az új típusú koronavírus-járvány okozta helyzetben lehetetlenült el a megélhetése. Azokat is megsegítik, akik otthon ápolják kórházból hazaküldött hozzátartozóikat.