Időjárás

Cirkuláris mezoléptékű konvektív rendszer csapott le Borsodban - videó

A kelet felől érkező viharok egy hatalmas rendszerré álltak össze.

2020.06.13 01:35ma.hu

A kelet felől északkeletre érkezett viharok folytatták útjukat Borsod-Abaúj-Zemplén megye irányába, miközben egyre nagyobb rendszerré álltak össze. Kialakult egy zivatarrendszer Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ami MKR-é (mezoléptékű konvektív rendszer) fejlődött, és elért egy akkora méretet, hogy már a Coriolis-erő is hatni kezdett rá, így CMKR, vagyis cirkuláris mezoléptékű konvektív rendszer alakult ki - magyarázta az Időkép.

A rendszerben a zivatarok spirális karokon egymással láncba rendeződve helyezkedtek el. A viharrendszer sokfelé látványos peremfelhővel érkezett meg:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.