Kigyulladt egy francia atom-tengeralattjáró

2020.06.12. 16:42

Pénteken tűz ütött ki egy francia atom-tengeralattjárón Toulon kikötőjében, miközben felújítási munkálatok végeztek rajta, írja az MTI.

A tengeralattjáró nukleáris reaktorát, a fűtőanyagot és a fegyvereket szerencsére öt hónappal korábban eltávolították, hogy előkészítsék az átalakításra, így a lángok nem jelentenek kockázatot ezekre az eszközökre és berendezésekre - közölte a francia tengerészeti hatóság szóvivője.

A munkásokat és a tengerészeket kimenekítették a Rubis-osztályú nukleáris támadó tengeralattjáró fedélzetéről. A Var-Matin helyi hírlap internetes felületén közzétett felvételeken sűrű fehér füst volt látható a touloni kikötő felett. A lap azt írja, hogy a tűz 10.30 körül keletkezett, de a tűzet még nem sikerült eloltani. A tűzoltók a tengeralattjáró belsejében próbálják oltani a  tüzet, amit megnehezít a keskeny hajótest. Úgy tudni, a tűzben senki sem sérült meg.

A 73,6 méter hosszú Perle (Gyöngy) nevű tengeralattjárót a Rubis-osztály hat tagja közül utolsóként, 1993-ban állították szolgálatba.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport