Embertelen körülmények között nevelte gyerekeit egy szegedi nő

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy szegedi nő ellen aki évekig elhanyagolta gyerekeit, embertelen körülmények között nevelte, orvoshoz, illetve iskolába sem járatta őket, ehelyett napokig a városban csavargott velük. A gyerekek ételt is csak ritkán láttak otthon, anyjuk pedig rendszeresen ivott is.
Vágólapra másolva!

A nő 2016-tól egyedül nevelte négy kisgyerekét szegedi házában, sokkoló körülmények között. 2017-re a lakás állapota és higiéniája alkalmatlan volt arra, hogy gyerekek éljenek benne,

nem volt ablaküveg, a víz- és gázszolgáltatást korlátozták, az udvar tele volt szeméttel, kutyaürülékkel és balesetveszélyes volt.

Emiatt eljárás indult a gyerekek védelembe helyezése miatt, de a nő ebben senm igazán működött együtt.

Ráadásul enni is csak ritkán adott a gyerekeknek,

és noha jogosultak voltak az ingyenétkezésre, azt sem vette rendszeresen igénybe.

Ezenkívül a gyerekek iskolai kötelezettségeit sem vette komolyan,

nem válaszolt az iskolából érkező üzenetekre, a gyerekek sokat hiányoztak, a kiskorúak sokat hiányoztak, felszerelésük hiányos volt, nem pótolták a tananyagokat. A nő ebben az időszakban

rendszeresen ivott, és egész napokat csavargott a városban gyerekeivel.

A nő a gyerekek betegségei esetén még ismételt kérésre sem vitte el a szükséges labor- és szűrővizsgálatokra őket, legkisebb gyerekét a gondozatlan terhesség miatt emiatt többször is védőoltásban kellett részesíteni. A másik gyereke asztmája miatt pedig kontrollra kellett volna mennie, ahol nem jelent meg, ezért a háziorvos a családsegítő közreműködésével sürgősségi klinikai vizsgálatra utalta.

2017. novemberében a nő négy gyerekével együtt bement egy szegedi áruházba és a saját, illetve a gyerekek ruháiba, illetve a babakocsiba is elrejtve próbált meg ellopni termékeket 20 ezer forint értékben. A kasszasoron azonban a biztonsági őr tetten érte,

és a rendőrök pénzbírságot szabtak ki rá. A tettenérés után a nő részegen siránkozni és panaszkodni kezdett, hogy elkerülje a felelősségre vonást gyerekeivel pedig közölte, hogy az ünnepeket sem fogják együtt tölteni, ami miatt ők is sírni kezdtek.

A járási hivatal 2018. februárjában megszüntette az anya gondozási és nevelési jogát, és a gyerekeket nevelőszülőnél helyezte el.

Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emelt ellene.