Ezt a 7 szokást követik a szuperegészséges emberek: szinte soha nem lesznek betegek

Ezeket a szokásokat követik azok az emberek, akik szinte soha nem lesznek betegek.

Hogyan maradjak egészséges?
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészség és az immunrendszer erősítése mindig is fontos volt az emberek számára, de a Covid-járvány óta még nagyobb figyelmet kapott a betegségekkel szembeni ellenálló képesség növelése. Azok, akiknek szinte soha nincs szükségük betegszabadságra, és ritkán, vagy soha nem betegek, gyakran olyan szokásokat követnek, amelyek elősegítik az egészségmegőrzést.

Szokások az egészséges élethez

Rendszeres testmozgás: a mozgás és az aktív életmód alapvető fontosságú az immunrendszer erősítésében és a betegségek megelőzésében. A szuperegészséges emberek rendszeresen sportolnak, vagy más fizikai aktivitást végeznek, kutatók szerint heti két erősítő edzést és 150 perc mérsékelt vagy 75 perc intenzív aerob mozgást kellene végezni.

Hogyan maradjak egészséges 2
Fotó: FreshSplash / Getty Images Hungary

Odafigyelés a higiéniára: a megfelelő higiéniai szokások, mint a gyakori kézmosás, fertőtlenítő használata - és úgy egészében a tiszta környezet kialakítása - mind-mind segíthetnek megelőzni a kórokozók terjedését, és csökkentik a betegségek kockázatát.

Egészséges táplálkozás: az egészséges és kiegyensúlyozott étrend, amely sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát és egészséges zsírokat tartalmaz, fontos szerepet játszik az immunrendszer erősítésében és a betegségek elkerülésében. A dietetikusok a mediterrán diétát tartják a legegészségesebbnek, további részleteket itt találsz róla.

Elegendő alvás: a megfelelő mennyiségű, pihentető alvás elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez és a betegségek elleni védekezéshez. Az egészséges emberek odafigyelnek az alvási szokásaikra, és biztosítják, hogy elegendő időt töltsenek alvással minden éjszaka. Általánosságban 7-9 óra alvás szükséges ehhez, de erről bővebben korábbi cikkünkben írtunk.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Társas kapcsolatok fenntartása: a támogató baráti és családi kapcsolatok rendkívül fontosak az egészség és az immunrendszer szempontjából. Azok, akik rendszeresen töltenek minőségi időt szeretteikkel, kevésbé stresszesek, és erősebb az immunrendszerük is azokénál, akik magányosak.

A stresszkezelés: a stressz negatívan befolyásolhatja az immunrendszer működését, és növelheti a betegségek kockázatát. Érdemes rendszeresen végezni relaxációs és stresszcsökkentő gyakorlatokat, például meditációt vagy légzőgyakorlatokat.

3 légzéstechnika, amivel azonnal csökkentheted a stresszt - A vérnyomást és a pulzust is rendezik

Elolvasom

Megfelelő hidratáció: az egészséges emberek odafigyelnek arra, hogy elegendő mennyiségű vizet fogyasszanak mindennap, ami támogatja a test megfelelő működését, és hidratál is. Ökölszabály a napi nyolc pohár víz, erről bővebben itt olvashatsz.

Az említett egészséges szokások gyakorlása lehetővé teszi, hogy a szervezet hatékonyabban védekezzen a betegségekkel szemben. A fent említett szokások betartása segíthet abban, hogy az ember szinte soha ne legyen beteg, és hosszú éveken át élvezhesse az aktív és egészséges életet.

Ez a 8 legjobb turmix zellerből: felvértezik az immunrendszert, jót tesznek az emésztésnek

A zellert áldásos hatásai miatt érdemes minél változatosabb módokon beépíteni a mindennapok étrendjébe.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük