szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy bűnszervezet közel 4 és fél milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek – annak elítélt tagja a börtönbe vonulás helyett a tengeren hajókázott.

D. T. Lajos ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatott eljárást bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntett miatt. Később a férfit a Pécsi Törvényszék jogerősen 6 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

A bűnszervezet közel 4 és fél milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. A férfi egy idő után elérhetetlenné vált, ezért először hazai, majd 2023. július 12-én európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

D. T. Lajos több közösségi média felületén posztolt tartalmakat, az egyiken – a tengeren egy hajót vezetve – a börtön helyett az élet élvezetére biztatott mindenkit:

police.hu

A másikon azt a látszatot keltette, mintha az egyik pécsi klinikán tartózkodna, ahol az előtte álló egyenruhás rendőrök nem ismerik fel:

police.hu

A hazai körözési eljárást folytató Mohácsi Rendőrkapitányság munkatársainak 2024 áprilisában olyan információ jutott a tudomásukra, hogy a körözött személy Horvátországban tartózkodik, ahol ingatlan-bérbeadással foglalkozik. Felkutatása és elfogása érdekében felvették a kapcsolatot a KR NNI Célkörözési Osztály munkatársaival.

Az NNI nyomozói az Európai Célkörözési Egységek Hálózatán (ENFAST) keresztül intenzív információcserébe kezdtek a horvát társszervekkel. Ennek eredményeként megállapították, hogy a férfi Vir szigeten tartózkodik az élettársával. Elfogására május 6-án a horvát rendőrök a magyar fejvadászok kérésére akciót szerveztek, és az utcán elkapták a 45 éves férfit. Kiadatásáról a napokban dönt a horvát bíróság.

(police.hu)