Külön tölti a karácsonyt családjától II. Erzsébet

II. Erzsébet királynő hivatalos születésnapi ünnepségen
A körülmények ellenére II. Erzsébet királynő kedélyesen fogadta rendhagyó köszöntését a hivatalos születésnapi ünnepségen
Vágólapra másolva!
II. Erzsébet brit királynő és férje, Fülöp edinburgh-i herceg, családjuktól elkülönülve, a Windsor-kastélyban töltik karácsony napját a koronavírus miatt. A brit uralkodóház tagjai több mint 30 éve mindig együtt töltik ezt napot, ennek tett most keresztbe a vírusveszély.
Vágólapra másolva!

Több mint 30 év után először karácsonyozik külön II. Erzsébet és családja. A királynő és férje idén nem a család norfolki birtokán, Sandringham-ben tölti az ünnepet, amelynek hagyományos részeként a királyi család tagjai karácsony reggelén a Mária Magdolnának szentelt templomba érkeznek, hogy utána találkozzanak a kint várakozó polgárokkal.

A felvétel II. Erzsébet királynőről az idei születésnapi ünnepségén készült Forrás: The Royal Family/Facebook

Ebben az évben ez másképp alakult. A királynő egy magánszertartáson vett részt a windsori kastély kápolnájában, és nem került sor a monarchia alattvalóival való találkozásra sem. Ezen az alkalmon egyébként normál körülmények között, az egybegyűltek jókívánságaikat fejezik ki az anyakirálynő és családja tagjai számára.

A cambridge-i herceg és hercegné az ünnepi szezont a norfolki otthonukban, az Anmer Hallban töltik három gyermekükkel, a hétéves György herceggel, az ötéves Charlotte hercegnővel és a kétéves Lajos herceggel. Vilmos és Katalin a Twitteren az ünnepi szezonban is dolgozó emberekről, többek között a legkiszolgáltatottabbakat ilyenkor is segítő szociális, mentálhigiénés szakemberekről és az önkéntesekről osztott meg bejegyzéseket, méltatva erőfeszítéseiket.

Károly, walesi herceg és felesége, Kamilla cornwalli hercegné Highrove-ba vonultak vissza, írja a Guardian.

Közben a királynő megtartotta idei ünnepi beszédét is, melyet - írja a BBC - elsősorban azoknak címzett, akik barátok és a családjuk nélkül töltik az ünnepeket. II. Erzsébet azt mondta beszédében, hogy "nincsenek egyedül", és tudja, hogy karácsonykor sokaknak egy ölelés vagy egy meleg kézfogás is elég lenne. De - tette hozzá - "még a legsötétebb éjszakában is ott az új hajnal ígérete", mivel véleménye szerint a járvány a nehézségek ellenére is közelebb hozta egymáshoz az embereket.