A Gucci is csatlakozik a luxus termékeket kínáló kínai online platformhoz

gucci  mask Tmall Luxory Pavilon pandemic health virus Horizontal
A person wearing a protective mask waits in front of a Gucci store on the Montaigne avenue, on May 14, 2020 in Paris, as France eases lockdown measures taken to curb the spread of the COVID-19 (the novel coronavirus). (Photo by ALAIN JOCARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A Gucci két üzletet is nyit az Alibaba online luxusbevásárló platformján, ezzel is hangsúlyozva a kínai piac jelentőségét, adta hírül a Reuters.
Vágólapra másolva!

A Gucci az egyik legértékesebb név a luxustermékek piacáról, mely csatlakozik a Tmall Luxory Pavilonhoz. A luxustermékek online platformját még 2017-ben hozták létre, és mára több, mint 200 márkával büszkélkedhet, ruházattól egészen a csúcskategóriás autókig.

Becslések szerint

fogyasztói bázisa eléri a 750 millió embert.

A Gucci divat- és bőrárura szakosodott boltja még idén megnyílik, azonban a szépségápolási termékek vásárlására még jövő év februárjáig várniuk kell a kínai vásárlóknak. A márka kiemelten kezeli a távol-keleti országot, saját kínai honlapja van, és minden jelentős kínai közösségi média felületen jelen van, így a WeChaten vagy Weibón is.

Illusztráció Forrás: AFP/Alain Jocard

A luxusmárkák számára Kína egyébként az idei év megmentőjeként tetszeleg, mivel az ázsiai országban messze többet vásárolnak online, mint az USA-ban vagy Európában. Így a koronavírus-járvány miatti lezárások ellenére is tudtak bevételt termelni az üzletek.