A magyar emberek szolidaritását pont ezen program alapján ismerte meg a világ

Vágólapra másolva!
Azbej Tristan, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, az üldözött keresztényekért felelős kormányprogram vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kormány tevékenységéről az üldözött kisebbségek védelmében.
Vágólapra másolva!

A poliitkus a közelgő Pészah és a Húsvét kapcsán arról beszélt, hogy sajnálatosan vannak olyan helyek a világban, elsősorban ott, ahol az iszlám erőszakosabb irányzatai vannak jelen, amikor olyan hírek jelennek meg, hogy a húsvéti ünnepre igyekvőket támadják meg, akkor ez az ünnep azt is jelenti, hogy ilyenkor segítséget kell nyújtani.

A koronavírus-járvány ideje alatt is dolgozik a Hungary Helps Program – emelte ki az államtitkár, hozzátéve, a magyar emberek szolidaritását pont ezen program alapján ismerte meg a világ, de az is igaz, most elsősorban a segítő Magyarországnak elsősorban magát kell segítenie, ez azt jelenti, hogy az eddig megkezdett támogatásokat természetesen fenntartja a kormány, de amíg tart a mostani állapot, új támogatásokat nem indítanak. Sőt, most azon gondolkodnak, hogy a hazai küzdelmekben miként tudnak szerepet vállalni. Az eddigi támogatási helyszínekről már hazahívtak karitatív támogatási szakembereket, tartalékos katonákat, orvosokat, mert most itthon van rájuk szükség. Ugyanakkor azt is tudni kell, amit a Hungary Helps Program eddig elkezdett, azt nem szeretné, hogy semmissé váljon, ezért is vannak folyamatosan kapcsolatban a támogatott közösségekkel a Közel-Keleten, Afrikában.

Azbej Tristan elmondta azt is, nekik, akik az államigazgatásban dolgoznak, tenni kell a dolgukat, mert az államnak működnie kell, azaz a munkahelyükön vannak, de természetesen minden járványügyi intézkedést be- és megtartanak. Mint hozzátette, meg kell óvni magukat is, hogy később másokon tudjanak segíteni.