Híres színészeket is átvert egy piramisjátékos

Rövid haj kontra hosszú haj – Melyik a szexibb a nők és a pasik szerint? megan fox trend
Vágólapra másolva!
Egy piramisjáték-típusú csalásba keveredett többek között két színész, Megan Fox és Mindy Kaling is. 
Vágólapra másolva!

Egy Andrew Garson marketing szakembert, akit a PR Week Magazine 2018 júliusában a 40 év alatti menedszerek 40-es toplistájára is beválogatott, tavaly úgynevezett piramisjáték-csalással vádolták meg, mert - a bírósági iratok szerint - még az MWW Group-nál dolgozó főnökeit is átverte, hogy azok kifizessék a korábbi adósságait.

A cégnek összesen 10 millió dollárja bánja a csalást.

A Long Island-i férfi a vád szerint fiktív marketingkampányok költségvetéséhez gyűjtötte a pénzt, és mint kiderült, áldozatai közé kerültek olyan hírességek is, mint Megan Fox és Mindy Kaling színészek, akik az MWW által jóvá nem hagyott projektekre, illetve költségvetésekre adtak pénzt.

Sok embert megtévesztett Andrew Garson, aki korábban neves marketingszakember volt Forrás: Shutterstock

Az átverés napvilágra kerülésekor az MWW perbe fogta a férfit, akinek ügyeskedéseiről a cégvezetés korábban gyakorlatilag semmit sem tudott.

Garson csak Megan Foxtól 450 ezer dollárt - bő 134 millió forintot - csalt ki a bírósági iratok szerint.

Megan Fox-ot is rászedte a csaló Forrás: AFP

A férfi az MWW nevében kötött - mindig újabb és újabb - megállapodásokat, melyek meghaladták a cég kereteit, beleértve Mindy Kaling 1,75 millió dolláros szerződését is, aki 2018-ban szerepelt egy MWW reklámkampányban.

Garson több hirdető ügyféllel közös projektek pénzeit is felhasználta, köztük a Jack in the Box-ot 58 ezer dollárral, a Red Lobstert 125 ezer dollárral, a Cox Automotive-ot pedig 270 ezer dollárral rövidítve meg.

Garson ellen jelenleg büntetőeljárás van folyamatban.

Forrás: Nypost.com