A kormány 1,8 milliárd forinttal támogatja a TDK szombathelyi fejlesztését

SZIJJÁRTÓ Péter; MURASKO, Mihail
Budapest, 2020. november 27. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. november 27-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A kormány 1,8 milliárd forinttal támogatja a szombathelyi TDK Hungary Components Kft. 4,1 milliárd forint értékű beruházását - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szombathelyen.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter elmondta, hogy a japán TDK számos elektronikai terméke világpiaci vezető pozícióban van, a csoport egyik legjelentősebb európai fejlesztő és gyártóközpontja pedig Szombathelyen található.

A megyeszékhelyen olyan modern okosautós alkalmazásokat fejlesztenek és dolgoznak ki, mint a sávelhagyásra figyelmeztetés, a táblafelismerés, vagy a kulcsnélküli nyitás és zárás - mondta, hozzátéve, hogy ezekkel a TDK a modern autóipar igényeit tudja kiszolgálni.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A fejlesztés részeként új gyártósort hoznak létre és a régit is fejlesztik, hogy az új elektromos és hibrid autók elektronikai termékigényeit kielégítsék.

- fűzte hozzá a miniszter.