Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök délben ismerteti a kormány gazdasági terveit.  
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül8 bejegyzés
13:46
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a gazdasági tervekről beszél majd

Orbán Viktor délben ismerteti az elmúlt időszak legnagyobb gazdasági terveit. 

13:51
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Nagyszabású tervek

Nagyszabású gazdaságvédelmi terv elindításáról beszélt a múlt héten Orbán Viktor miniszterelnök a kormány és a gazdasági kamarák videokonferenciáján. Mint mondta, ezt a vasárnapi kormányülésen véglegesítik, és hétfőn ismertetik a részleteit. 

13:56
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely már szombaton beszélt a részletekről

Szombaton Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter részleteket közölt a kormányzati gazdaságélénkítő tervekről. Eszerint a kormány elvon és átcsoportosít a tárcáktól összesen 1345 milliárd forintot, ami a gazdaság védelmére és újraindítására létrehozott alapban áll rendelkezésre. A járvány elleni védekezési alapba 663 milliárd forintot biztosítanak, abba be kell fizetni az idei párttámogatások 50 százalékát, a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adót, a pénzügyi szektor hozzájárulását és a gépjárműadó önkormányzatoknak járó részét. A gazdaság támogatását célzó lépéseket jelentett be a héten az MNB is.

14:06
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Indul a gazdaságvédelmi akcióterv második szakasza

10 év kemény munkájával felálltunk, de most igazságtalan helyzetbe, komoly kihívás elé kerültünk - mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy egyszerre kell megküzdeni a járvánnyal és a gazdasági kihívásokkal. A cél, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre. Három ütemben hajtjuk végre az akciótervet. Az első ütembe az eddig meghozott intézkedések tartoztak - tette hozzá. Ma elindul a második szakasz.

14:07
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Átvállalja a kormány a bérek egy részét

A költségvetési hiány 2,7 százalék lesz idén -jelentette be Orbán Viktor. Öt program indul mától. Az első program a munkahelymegőrzés. Itt készen áll a kormány arra, hogy átvállalja a bérek egy részét. 450 milliárdos beruházásösztönző program indul - mondta Orbán Viktor.

14:08
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Visszaépítik a 13. havi nyugdíjat

A vállalatok finanszírozása esetében több mint 2000 milliárd forintos támogatás indul. Az ötödik program pedig a nyugdíj- és a családvédelem - mondta a kormányfő. Ismertette, hogy 2021-től kezdve visszaépítik a 13. havi nyugdíjat. Minden  évben egy-egy héttel.

14:09
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Ők felelnek a program végrehajtásáért

Orbán Viktor ismertetése szerint Palkovics László, Bártfai-Mager Andrea és Varga Mihály felel a végrehajtásért.

14:10
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.