Jövőre már tengerre szállhat az eddigi legfejlettebb hajó-tengeralattjáró hibrid

Submarine Rescue Training Labour defence TRAINING
04 March 2020, Schleswig-Holstein, Neustadt: Soldiers of the Bundeswehr train the exit from a submarine and the subsequent entry into a life raft at the "Einsatz-Ausbildungszentrum Schadenabwehr Marine (EAZSM)". Every submarine crew can suddenly find themselves in the precarious situation of having to leave the boat at a depth of 30 metres. What to do then, the soldiers of the German Navy learn in this tower in Neustadt in Holstein. Photo: Axel Heimken/dpa
Vágólapra másolva!
Tengeralattjáróként, a vízfelszínen pedig motorcsónakként is használható a kategóriájában a világ eddigi legfejlettebbjének mondott Victa nevű hajó, mely 8 fő szállítására alkalmas, és a jövő évben már megkezdik a tesztelését a nyílt vízen.
Vágólapra másolva!

A Victa a brit SubSea Craft cég koncepciója, amely feltűnően hasonlít a 007-es klasszikus, A kém, aki szeretett engem című 1977-es film Lotus Esprit sportautójára. A cég most bejelentette, hogy a prototípus fejlesztésének utolsó szakaszában járnak, és

a tervek szerint 2021 januárjában indulnak a tengeri tesztek.

A jármű induló árát körülbelül 9 millió dollárra (azaz mintegy 2.737 millió forintra) becsülik, és ezért az árért a Victa azt ígéri, hogy

ez lesz a világ legfejlettebb felszíni tengeralattjárója, amely gyors lesz, lopakodó és technikailag is fejlett.

null

null

A gyártó többféle potenciális vásárlói réteget is megcéloz majd vele, a katonaságtól kezdve a milliomos kalandorokig bezárólag.

A jármű szénszálas kompozit burkolattal rendelkezik, ami erőssé, de ugyanakkor könnyűvé teszi. Teljesen feketére festett, hat búvár, egy pilóta és egy navigátor fér el benne, akik mindegyike búvárfelszerelést visel. Ez azért szükséges, mert a Victa a merülés során vízzel árasztja el a kabint, a folyamat ezért két percet vesz igénybe - ami ugyanakkor rekordnak számít.

Amint az a videón is látható, a Victa helikopterrel a vízre helyezhető, és onnan akár 74 kilométeres óránkénti sebességgel haladhat a célpontig. Az utazási sebessége 55 kilométer óránként, az üzemanyag-kapacitása és a fogyasztás alapján alapján elérhető távolsága pedig 463 tengeri mérföld, azaz nagyjából 800 kilométer.

Merüléskor a rendszer 20 kilowattos villanymotorokra kapcsol át, amelyeket lítium-ion akkumulátor hajt. A víz alatti maximális sebessége 15 kilométer, utazási sebessége 11 kilométer óránként, mely egy futó ember sebességének felel meg. Hatótávolsága a víz alatt 46 kilométer, maximálisan pedig 30 méterre tud süllyedni. A fedélzeti életfenntartó rendszer négy órára biztosítja a levegőellátást mind a nyolc ember számára.

A Victa ötlete egy katonai állatorvosokkal és hivatásos búvárokkal folytatott találkozó során jött létre.

A jármű prototípusát még fejlesztik, de a cég arra számít, hogy a tengeri tesztek néhány hónapon belül megkezdődnek.