Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A 26 éves nőnek nincs szüksége sem élelemre, sem vízre.

    Képernyőkép 2024-05-11 111800.png
    Fotó: YouTube

    Egyelőre egy orvos sem talált magyarázatot annak a fiatal etióp nőnek az állapotára, aki állítja: immár 16 éve egyetlen falatot sem evett és egyetlen kortyot sem ivott, valamint a mosdót sem használja. Muluwork Ambaw úgy véli, hiába is keresik az okot az orvosok hazájában és külföldön is, mert ez Isten munkája. 

    Ambaw úgy meséli, 10 éves korában egyik pillanatról a másikra hagyta abba az evést és az ivást. Tisztán emlékszik arra, hogy utoljára vöröslencse pörkölt került a tányérjára, de azóta semmit sem fogyasztott. Főzni és zöldségeket termeszteni ugyanakkor nagyon szeret; mint mondja, sosem lehet tudni, mikor ugranak be hozzá vendégek, és van egy kislánya is, akiről gondoskodnia kell.

    Amikor a családommal éltem, minden reggel mondták, hogy reggelizzek meg, mielőtt iskolába megyek. Mindig azt mondtam nekik, hogy ettem rendesen, de csak tettettem. Teljesen elment az étvágyam

    – magyarázta a nő, akit Dubajban és Katarban is megvizsgáltak. A vizsgálatok három éven keresztül tartottak: ezek alapján tökéletes egészségnek örvend, de gyomrában és emésztőrendszerében nem volt nyoma annak, hogy evett volna. Terhessége alatt infúziót kapott, hogy babájával minden rendben legyen, de a szülés után nem tudott szoptatni.

    A nő azt mondja: aki nem hisz neki, azt szívesen fogadja pár napra, hogy meggyőződhessen róla, hogy nincs szüksége semmilyen élelemre.

    (via DailyStar)

  • Kisboltjuk bezárása után fotósként is fel kell kötnie a gatyáját a mesterséges intelligencia miatt.

    A mesterséges intelligencia mára az egész életünket behálózta, de közben sokan aggódnak is tőle, pedig nélküle nincs önvezető autó, keresési találat, arcfelismerés és chat bot sem. Az MI mindenki életének szerves része lett, ezzel Nánási Pál is tisztában van. A fotóművész nem titkolja: eléggé tart attól, hogy a rohamosan fejlődő technológia egy nap elveszi a munkáját.

    Én hétéves korom óta fotózok, közel negyvennégy éve, de még sosem voltam ennyire kétségbe esve a munkámmal kapcsolatban, mint most. Tudom, hogy az AI mire képes, kipróbáltam.

    Egy napon álltam a konyhában, és néztem, hogy milyen szépen megvilágít a fény egy körtét. Lefotóztam a gyümölcsöt, majd megkértem az AI-t, hogy csináljon egy képet egy körtéről, egyszerű szavakat adtam meg a parancsban, végeredményben pedig jobb képet készített, mint én ott az adott megvilágításban” – nyilatkozta a sassy.hu-nak Nánási.

    „Jelenleg azt tudom, hogy fel kell kötni a gatyánkat, ha szembe akarunk nézni a mesterséges intelligenciával (AI). Amikor megláttam, hogy mire képes az AI, teljesen elsápadtam. Komoly aggodalmaim vannak azzal kapcsolatban, hogy meddig tarthatjuk meg az állásunkat, ugyanis az AI olyan dolgokra képes, amit sosem gondoltam volna. Egyszerűen megmondom neki, hogy milyen képet készítsen, és megcsinálja, néha talán még jobb képeket is készít, mint egy profi fotográfus. Hogy elveszi-e a munkámat, talán nem teljesen, de az biztos, hogy a kreatív iparra nagy hatással lesz.”

  • Görög Zita a minap a Viasat3 Adom a napom című műsorában vendégeskedett, ahol kendőzetlen őszinteséggel beszélt a műsorvezetővel, Geszti Péterrel. Geszti meg is jegyezte, hogy elég érdekes, hogy a modell, akinek autója a forgatás ide alatt kerékbilincset kapott, karrierje alatt sosem futott bele semmilyen balhéba. Ennek okairól a háromgyermekes édesanya így beszélt:

    Kaptam a szüleimtől egy nagyon erős erkölcsi tartást, ez az én egyetlen, legnagyobb, legszebb örökségem tőlük. Olyan alapokat tudtak ebben az irányban adni és mutatni, ami nem engedett jobbra-balra menni. Hibáztam rengeteget, hogyne. Én is megléptem azokat a kis ökörségeket, amiket mindenki más meglép. Voltam szerető, például. Ehhez nem kell modellnek lenni. Egy bizonyos kor fölött már mindenki volt mindenféle szerepben, az élet hozza magával ezeket a helyzeteket. Modellként meg tudtam magam őrizni. Lehet, hogy a félelem is egy óriási visszatartó erő volt

    – magyarázta Geszti Péternek.

  • Nem kis vitába keveredett, mire bizonyítani tudta, hogy látássérült.

    Nagy port kavart az interneten annak a férfinak a története, aki egy rövid videóban mesélte el a TikTokon, mennyire felháborítónak tartja, hogy kidobták őt egy étteremből Seattle-ben. Nem is ok nélkül akadt ki, a Paul nevű TikTok-felhasználó ugyanis látássért, amit az étterem dolgozói nem hittek el neki, hiába volt a fiatal férfival a vakvezető kutyája is.

    A férfit azért kérték meg arra, hogy távozzon, mert az étterem nem egy állatbarát hely volt; oda csak segítő-kutyáknak lehet bejárásuk. Paul hiába is mondta, hogy a Mr. Maple névre hallgató eb márpedig nem tágít mellőle.

    Megmutattam a vakvezető kutyáknak való hámot, és mondtam, vak vagyok, mire csak annyit mondok: nem úgy nézek ki, mint aki vak lenne. Ekkor megjegyeztem, hogy a vakok és gyengénlátók között is vannak olyanok, akik valamennyire azért látnak. Az éttermi dolgozó aztán megkérdezte tőlem, hogy ha vak vagyok, akkor miért nézek egyenesen rá

    – mesélte Paul, aki azt is felajánlotta, hogy elmegy, és behozza Mr. Maple hivatalos papírjait, mire az éttermi dolgozó megfenyegette, hogy ha még egyszer beteszi a lábát az étterembe, akkor hívni fogja a rendőrséget.

    A TikTok-felhasználó nem nevezte meg pontosan, hol történt az incidens, de hangot adott csalódottságának. Azóta már találkozott az étterem vezetőjével is, de nem tett feljelentést, és azt sem mondta, hogy talán jobb lenne, ha kirúgnák azt a dolgozót, aki hazugsággal vádolta meg.

    (via Unilad)